Šta kada vašeg ljubimca boli stomak, a ne može da vam kaže?

Verujemo je da je vaša prva misao kada zagrlite vašeg kućnog ljubimca– koliko ga samo volim i koliko mi samo ljubavi pruža! Gledate u njegove nasmejane okice i uživate u igranju sa njim, i podrazumevate da je sa njim uvek sve u redu i da je zdrav. Ali, kada bi vaše kuce, mace i ostali kućni ljubimci mogli da govore, verovatno bi vam rekli dosta stvari koje možda ne biste očekivali, kao što su: „Hej, pa treba mi malo više šetnje, nedostaješ mi kada me ostaviš ceo dan samog, i meni trebaju vitamini, nešto se osećam malaksalo.“

Ipak, stvar koju bi vam vaš ljubimac najčešće rekao je: “Danas me boli stomak i nije mi prijala ona hrana, zato sada tako cvilim dok ne prođe. Možeš li mi nešto dati da mi bude bolje?” Ili “Osećam da ću se razboleti, imam čudan osećaj u stomaku i osećam se naduto. Imaš li rešenje za moj problem”?

Iako se svi verovatno svojski trudite da maksimalno zaštitite svog ljubimca od svega, oni su svakodnevno, kako u vašem domu, tako i napolju, pod udarom opasnih klica, bakterija i virusa. Verovatno niste znali da je čak 80% imunološkog sistema vašeg kućnog ljubimca smešteno u njegovim crevima. Čak oko 1.000 različitih bakterija i mikroorganizama obitava u sistemu za varenje vaših pasa i mačaka. Virusi i bakterije ulaze u telo vašeg ljubimca kroz usta, a dobre bakterije su prisutne počevši od usta, i nadalje se protežu kroz njegov ceo gastrointestinalni trakt.

Cilj je održati dobre bakterije koje čuvaju primarni imuni sistem vašeg ljubimca. Kako to postići? Jednostavno – probiotikom za kućne ljubimce. Postavljate sada pitanješta su probiotici za pse i mačke i zašto su im uopšte potrebni?

Probiotici su živi mikroorganizmi koji žive u različitim delovima tela vašeg psa ili mačke, uključujući sistem za varenje, usnu šupljinu, polni organ, nosnu šupljinu, organe za disanje i kožu. Termin probiotski bukvalno znači “za život”, od latinskog značenja reči pro- “za” i grčke reči bios što znači “život”. Probiotike onda možemo doslovno prevesti kao “za život potrebne dobre bakterije”. Održavanje dobre ravnoteže dobrih (protiv onih loših) bakterija od vitalnog je značaja za zdravlje vašeg kućnog ljubimca.

Dobra ravnoteža dobrih i loših bakterija koja se uspotavlja dejstvom probiotika pomaže u smanjenju svih upala u telu vašeg psa i mačke, i tako smanjuje njihovu podložnost hroničnim bolestima. Probiotici podržavaju varenje, kao i apsorpciju vitamina i minerala. Oni pomažu hranljivim organima vašeg psa i takođe sintetišu neke važne hormone kao što je serotonin, a neki sojevi su čak efikasni u popravci DNK.

Gde naći ove probiotike za kućne ljubimce, pitaćete? Mi imamo rešenje za vas. Vetbion je jedinstveni probiotik za pse i mačke koji u sebi sadrži kombinaciju probiotske kvasnice Saccharomyces boulardi, probiotske bakterije Bacillus subtilis, kao i cink, magnezijum i vitamin D3. Kako deluje svaki od ovih sastojaka Vetbion probiotika?

This entry was posted in Blog and tagged .